Evenemang

2018

Den stora branden

Västerås Kammarkör ställer sig på Västmanlands Teaters stora scen och blir sjungande skådespelare i föreställningen Den stora branden, med premiär 20 oktober!

Just den dagen i slutet av juli vet ännu ingen om att den där lilla gnistan är början på en av vår tids största brandkatastrofer. Att värmen, blåsten och torkan ska ge elden en sådan ursinnig kraft att den ska förinta platser där människor växt upp, lekt och älskat. Den stora branden är fiktion men baseras på verkliga händelser och berättelser. En berättelse om vad som händer när katastrofen kommer. Om rädslan, förtvivlan och sorgen, men också om modet, beslutsamheten och tankarna som uppstår när allt ställs på sin spets. Om naturen och människan, om livet och döden och om en nästan osynlig skogsstig utanför Virsbo.

Plats Västmanlands Teaters Stora scen
Längd ca 2,5 timmar med paus
Pris 250 kr*. Biljetter på Ticketmaster.se
*Barn (10 till 17 år) 100 kr, Ungdom (under 26 år)/student 125 kr, pensionär 200 kr, scenpass 200 kr, Grupp (vid bokning av minst 10 biljetter) 225 kr/st

På scen Anders Larsson, Andreas Kullberg, Bodil Malmberg, Cicilia Sedvall, Jacob Ericksson, Mårten Svedberg, Måns Clausen, Nina Rudawski, Slaven Španović, Västerås Kammarkör

Dramatiker Jerker Beckman
Regi Niklas Hjulström
Musik Andreas Kullberg
Scenografi och kostym Julia Przedmojska
Ljusdesign Patrik Bogårdh
Maskör Cais-Marie Björnlod

Musik i försommarkväll

Söndag 3 juni kl. 18.00 Västerfärnebo kyrka
Måndag 11 juni kl. 19.00 Rikssalen, Västerås Slott

Det börjar bli en tradition att Kammarkören bjuder in till sommarkonsert i juni. Även i år slår vi upp portarna till Rikssalen för att locka in er med en sommarbukett av toner av många olika slag. Eller vad sägs om musik av Erik Hanspers, Mathias Algotsson, Hugo Alfvén, Javier Busto och Alice Tegnér. Till exempel. Vi dubblerar i år med en konsert i Västerfärnebo kyrka. 

Programbladen finns att hämta här: 3 juni | 11 juni

Arr. Västerås Kammarkör, Svenska kyrkan Västerfärnebo-Fläckebo och Studieförbundet Kulturens

Den du möter

Lördag 21 april 2018 kl. 17.00 Västanfors kyrka

”Vill du veta något om vägen framåt, så fråga den du möter”. I vårt konsertprogram möts tidsåldrar; 400 år gammal musik ställs bredvid alldeles nyskriven. Språkområden möts; vi sjunger på latin, tyska, engelska, men mest på svenska. Bibliska texter ställs bredvid Karin Boye, ovanliga texter bredvid sådana vi kanske kan utantill. Och i musiken skildras möten som lärjungarnas oväntade möte med den uppståndne Jesus, och Marias möte med ängeln. Och vi ser fram emot det viktigaste mötet av alla, nämligen det vi önskar få med dig, kära konsertbesökare.

Musik av William Byrd, Johannes Brahms, Emil Råberg, Emil Sundberg, Pelle Olofson, Erik Hanspers och Bror Samuelson.

Västerås Kammarkör
Carl-Olof Olsson orgel
Fredrik Winberg dirigent 

Arr. Västerås Kammarkör, Svenska kyrkan Västanfors

Workshop & konsert med Eric Ericsons Kammarkör

Söndag 25 mars 2019 kl. 18.00 i Stora salen Västerås Konserthus

Västerås gästas av en av världens ledande körer, Eric Ericsons Kammarkör, under ledning av Fredrik Malmberg. På eftermiddagen genomför kören en workshop ”Sitt in i kören”, till vilken sångare ur medlemskörer i Sveriges Körförbund bjudits in att sitta med kören och arbeta med sångarna och dirigenten Fredrik Malmberg. På kvällen genomförs en konsert i Stora salen med denna ledande a cappella-ensemble. Konserten inleds med ett kortare program av Västerås Kammarkör under ledning av Fredrik Winberg.

Eric Ericsons Kammarkör
Fredrik Malmberg dirigent 
Västerås Kammarkör
Fredrik Winberg dirigent 

Arr. Sveriges Körförbund 

Musikgudstjänst

Söndag 11 mars 2018 kl. 18.00, Tomaskyrkan

Västerås Kammarkör
Fredrik Winberg dirigent
Maria Grönhaug orgel 

Arr. Svenska Kyrkan Västerås 


Du är välkommen att prenumera på vårt nyhetsbrev. I det skickar vi några gånger per termin ut information om aktuella evenemang m.m. Lämna din e-postadress i rutan nedan och klicka på Prenumerera. Vi kommer inte att skicka din e-postadress vidare till någon annan, och vi kommer inte att göra några andra utskick än information om kören och våra kommande konserter.